Kehon ja mielenhoitokeskus

Karhunkierros 149
63700
ÄHTÄRI
0400 0156 22
kimmo@mielikeho.net
www.mielikeho.net

Seuraa Meitä

EFT -terapia

Tunteitten vapautustekniikka

missä hämmästyttävä tunnehelpotus johtaa syvällisiin fyysisiin parantumisiin.

- Lääkäreiden hyväksymä -

Soveltuu kaikkiin ongelmiin, mm...

 • kivun helpotus
 • viha
 • riippuvuudet
 • painon pudottaminen
 • ahdistukset
 • trauma
 • opiskeluun, urheiluun ja sukupuoliseen suoritukseen liittyvät ongelmat
 • vakavat sairaudet (migreenistä syöpään)
 • pelot ja fobiat
 • allergiat
 • hengitysongelmat
 • ihmissuhdeongelmat
 • verenpaine
 • naisten ongelmat
 • lasten ongelmat

Jonain päivänä lääkärien ammattikunta herää ja tajuaa, että ratkaisemattomat tunneongelmat ovat pääsyy 85%:ssa kaikista sairauksista. Kun he heräävät, EFT kuuluu heidän ensisijaisiin parantamisvälineisiinsä... kuten se on minulle.

- Eric Robins, MD -
(Lainaus Gary Craigin kotisivuilta)

Mitä EFT on?

EFT-menetelmää voidaan nimittää energian vapautus harjoitukseksi, jolla voidaan käsitellä sekä fyysisiä, että psyykkisiä vaivoja.

EFT on uusi löytö, jolla aktivoidaan elämän energioita ja joka on antanut tuhansille avun ja lievitystä säryissä, sairauksissa ja tunneongelmissa. Voidaan sanoa, että eft on uusi 'vanha' tie sisimpäämme.

Menetelmä on yksinkertainen aloittaa ja ainutlaatuinen, akupunktiota ilman neuloja. Siinä stimuloidaan hyvin valikoituja meridiaanipisteitä kehossa, naputtelemalla niitä sormenpäillä. Menetelmä on helppo oppia ja muistaa, sitä on mahdollista tehdä jokaisen itse missä hyvänsä, eli kerran opittuasi sen voit auttaa itseäsi.

On sanottu, että "syy kaikkiin kielteisiin tunteisiin on häiriö kehon energiasysteemissä". Ja koska meidän fyysiset säryt ja sairaudet ovat selvästi yhteydessä tunteisiimme, on seuraava lauseke osoittautunut todeksi: "Meidän selvittämättömät kielteiset emootiot, tunnetilat, ovat päätekijä suurimpaan osaan fyysisiä kipuja ja sairauksiamme".

EFT usein auttaa siellä missä mikään muu ei toimi. Eli suositellaan kokeilemaan kaikkeen. Vain mielikuvitus on rajana.

EFT:llä vapautta elämääsi

EFT tuo vapauden elämääsi siellä missä ajattelet, että mikään ei auta. Siinä missä terapia vie kuukausia, jopa vuosia käyttämällä perinteistä "puheterapiaa", EFT usein tekee työn sinulle selvästi ja läpikotaisesti yhdessä tai kahdessa istunnossa ja joskus jopa hetkessä.

Kun huomaat kuinka hyvin EFT selvittää emootioiden jäänteet, seuraava havaintosi on kuinka fyysiset vaivat alkavat hävitä. Päänsärky, selkäkipu ja muut epämukavat taipumukset helpottaa tai häviää. Näkösi paranee ja päivittäinen stressi vaatii vähemmän raatamista systeemissäsi. Siksipä EFT:tä voi käyttää ja kokeilla kaikkeen. Tämä on juuri sen hämmästyttävin ominaisuus. Voit käyttää tätä ihan kaikkeen, alkavasta vilustumisesta syöpään. Hyviä tuloksia on saatu lähes jokaisen tunneongelman kanssa, pelkotiloihin, traumoihin, depressioihin, suruun, ahdistukseen ja skitsofreniaan. Pelkotiloja on poistettu, kuten korkeanpaikan- ja ahtaanpaikankammoa, hissipelkoa, lentopelkoa, esiintymispelkoa, pimeänpelkoa ja paniikkihäiriöitä jne.

Tunnustetaan ongelma ja affirmaatioilla vahvistusta

EFT:ssä lausutaan affirmaatioita, eli uskonvahvistuksia, sekä itse ongelmaa toistetaan joka akupisteen naputuksen yhteydessä. Menetelmä tuntuu jopa 'hullunkuriselta', mutta toimii. Eikä siihen välttämättä tarvitse itse edes uskoa, kun vain tekee 'ohjelmaa' niin se toimii silti. Pääasia, että on mukana haluamassa ongelmastaan eroon.

Tämä akupainanta tai naputustekniikka on oikeastaan 'meridiaaniterapiaa' jossa käsitellään n 7-14 yläkehossa ja sormissa olevaa meridiaanin päätepistettä. EFT on sekoitus vanhaa kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota ilman neuloja. Vaikka Kiinassa tällaista naputustekniikkaa luultavasti ei tavata.

Eroon erilaisista riippuvuuksista

Erilaisissa riippuvuuksissa EFT-menetelmä on antanut nopeita tuloksia. Liikalihavuus, syömishäiriöt, makeanhimo, tupakka, alkoholi jne. Samoin allergioita ja astmaa on saatu poistettua. ADD ja ADHD lapsia saatu rauhoittumaan, fibromyalgiaan apua ja ainakin USA:sta tulee jatkuvasti raportteja, että erilaisissa sairauksissakin saatu hyviä tuloksia.

EFT:llä voidaan vahvistaa heikkoa itsetuntoa ja sehän tahtoo meillä useimmilla kaipaavan kohennusta.


Kuka voi käyttää EFT:tä?

EFT on tarkoitettu kenelle tahansa, kuka hyvänsä voi oppia auttamaan itseään ja jopa läheisiään. Tämä on suuri apu myös ammattikäyttäjille, erilaisille terapeuteille ja lääketieteen käyttöön. Ja koska se on vaaraton, sitä ei voi väärinkäyttää, eikä tehdä sillä mitään hallaa, niin se on kenen tahansa käytettävissä. Korkeintaan voi naputella vääriä pisteitä, silloin se ei vain toimi.

EFT:ssä ei ole pitkää kyllästyttävää "kerro elämäntarinasi" - piirrettä.

 • Siinä ei ole pillereitä.
 • Siinä ei ole kivuliasta menneiden traumaattisten tapahtumien uudelleen elämistä.
 • Se ei kestä kuukausia tai vuosia.
 • Se kestää murto-osan tavallisesta ajasta ja se tapahtuu minuuteissa. Ihmiset vain pääsevät tunnelasteistaan, tavallisesti pysyvästi ja jatkavat elämäänsä tehokkaammin.

Tuleeko apu varmasti?

Kuitenkin on hyvä muistaa tässäkin hoitomenetelmässä, aina ei kuitenkaan poistunut ongelma, esim. allergia, pysy heti poissa, joten täytyy tehdä uusinta ja usein sitten saadaankin pysyvä tulos.

Jokainen joka tulee hakemaan apua johonkin ongelmaan, saa automaattisesti menetelmästä omahoito-opin samalla, joten jos haluaa olla aktiivinen ja jatkaa oppimaansa naputtelutekniikkaa kotona, niin ei tule monia käyntejä hoidoissa.